tisdag 14 februari 2017

Fjärilen- Gräsfjärilarna


Veckan som gått…

Vi är i full gång med vårt projekt ”Min favoritbok” och barnen verkar tycka det är spännande och roligt att ta med sin bok och visa för kompisarna. Förra veckan arbetade vi med en bokstavsbok och gjorde bl. a ett bokstavsträd. Vi pratade om vilka bokstäver våra namn börjar på och barnen känner nu igen ”sin” bokstav. Vi har också lärt oss bokstavssången.
En sida i boken handlade om snö, vilket passade bra då det äntligen kommit lite snö till oss! Vi gick ut och samlade snö i en hink som vi tog in. Vi samlades för att prata om hur snön ser ut, hur den känns, är den kall eller varm? Hård eller mjuk? Vi frågade barnen vad de tror händer om vi lämnar hinken inomhus över natten. Någon trodde det skulle vara kallt, en annan trodde inte det skulle hända någonting. Dagen efter samlades vi åter för att se vad som hänt med snön. Förvånande såg vi att den hade smält! Hur kom det sig? Hur kändes det nu? Är vattnet kallt eller varmt?

Det var roligt att se barnens upptäckarglädje att höra deras teorier om snöns förvandling. Med experiment som detta får vi en inblick i naturvetenskapens och teknikens spännande värld.



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...