torsdag 16 februari 2017

Minnesanteckningar från Föräldrarådet 2017-02-01

Närvarande: Lars, Simone, Erika L, Cecilia, Jesper, Maria, Martin, Max

Lars informerar om Vårförskolan. En del föräldrar anser det inte lämpligt att de lokalerna används. Lars informerar dock om att lokalerna är godkända av bl. a Miljöförvaltningen. Enligt senaste information kommer lokalerna att rivas under hösten 2017.

·         Verksamheten arbetar för att de ska finnas en god och respektfull kommunikation mellan föräldrar och medarbetare. Föräldrars åsikter är viktiga och de ska ha en involverande roll i sina barns förskoleverksamhet.
·         Synpunkter på den fysiska miljön är det bäst om föräldrar lämnar via Malmö Stads klagomålshantering. Då hamnar ärendet på rätt ställe direkt istället för att Jane och Lars ska agera mellanhand. När det gäller synpunkter på den pedagogiska verksamheten är det i första hand Jane som svarar på dessa.
·         5- årsgruppen har fått fin respons. Barnen trivs bra och även föräldrar är positiva till den nya tvärgruppen. Det har etablerats en kontakt med Ribersborgsskolan och vi väntar på svar från skolan om det är möjligt med samverkan.
·         Dalagården disponeras i dagsläget av Pildammsstadens förskola men efter den 1 juli 2017 kommer byggnaden åter tillhöra Rönneholm. Tio barn kommer stanna kvar med personal som jobbar där nu. Är man intresserad av uteverksamhet kan man anmäla sitt intresse.
·         Bloggen är den informationskanal som förskolan använder. Bloggen ska också användas för att tydliggöra det pedagogiska arbetet och kunna vara en yta för föräldrar och barn att gemensamt ta del av vad som händer i verksamheten.

·         Enligt föräldrarna har det varit otydlig information angående bloggen och de önskar mer om detta. Lars ska ta upp detta med Lotta. Hon kommer informera om bloggen på bloggen!
·         Ett önskemål är att få se mer av det pedagogiska som ligger till grund för det som läggs upp på bloggen och inte enbart daglig dokumentation. Att synliggöra de pedagogiska stegen.
·         Det pratas om att det hade varit bra med en verksamhetkategori, en informationskategori samt en föräldrarådskategori.
·       Vattenpölarna på gården diskuteras och föräldrar är villiga att ta saken i egna händer och anmäla till Malmö Stad. Förslag om att flytta på grinden för att undvika vattensamlingarna som uppstår vid regn. Lars för vidare förslaget till lokalansvarig inom förskoleförvaltningen.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...