torsdag 9 mars 2017

Gräsfjärilarna- Projektet

Favoritboken den här veckan är "Tippens första jul" och den handlar om en hund som längtar efter jultomten och att öppna alla paket. Barnen fastnade först för hunden Tippen som var lite busig. Vi pratade om hundar överlag och vad hundens kroppsdelar heter. Några av barnen har hund själv så de kände igen mycket av det vi pratade om och kunde berätta om sina hundar. Vi pratade om att vi har händer och fötter men hunden har tassar, vi har näsa men hunden har nos etc. Att samtala i grupp på detta sätt bidrar till ökat ordförråd, det är språkutvecklande och barnen lär sig att inte prata i mun på varandra utan att vänta på att den andra först pratat färdigt innan man själv pratar.

Här tittar vi i boken och det berättas vad som finns på bilderna. Alla lyssnar med spänning!


Eftersom boken handlar om julen så pratade vi också om det. Vi tittade vad Tippen fick för julklappar gjorde sedan egna julklappar till honom som vi la under en liten gran. Julklapparna skapade vi av lera och slog sedan in dessa i presentpapper.
                          Tippens julklappar slås in i papper.      Här har vi julgranen, Tippen och alla
                                                                                                hans klappar!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...